Jääkiekon SM-liiga alkaa syyskuun alussa.

Elokuun lopulla sarjasta löytyy vielä useampi huippupelaaja, joka on kokonaan ilman sopimusta. Listalta löytyy kovia nimiä, jotka hakevat ensi kaudeksi rahakkaita sopimuksia.

Leijonat.com nostaa esille viisi kovinta vonkaletta, jotka kiekkoilivat viime kaudella SM-liigassa.

TOP5: Vapaat SM-liigapelaajat

5. Markus Nordlund

– Hyvä kiekollinen pakki on yhä ilman seuraa. Vaikka kausi Sportissa oli vaisu, on kiekkotaituri todistanut olevansa parhaimmillaan hyvä pakki SM-liigaan.

4. Jerry D’Amigo

Jenkkihyökkääjä ei ole mikään supertähti SM-liigaan. D’Amigo on silti hyvä peruspelaaja, jolla on allaan kelpo kausi Ilveksessä. On epäselvää, mihin maihin kiekkotaituri tähyilee syksyksi.

3. Jesse Saarinen, Kärpät

– Pienikokoinen taskuraketti pääsi viilettämään toissa vuonna KHL:ssä. Sen jälkeen mennyt kausi Kärpissä oli pettymys – sekä joukkueena että henkilökohtaisella tasolla otteet ailahtelivat. Saarinen on silti huippuhyökkääjä SM-liigaan.

2. Vili Sopanen

Sopasen piti lähteä KHL:ään – siirto kariutui kuitenkin yllättävällä tavalla. Sopanen on huippunimi – sen myötä myös ottajia riittää. Tähtää ulkomaille.

1. Dave Spina

– Listan ykkönen on jenkkitaituri, joka on todistanut olevansa huippuvahvistus Suomeen. Luova, taitava ja nopea Spina olisi superhankinta kaikille SM-liigajoukkueille.