Ex-jääkiekkoilija Tommi Kovasen torstaina julkaisema Kuolemanlaakso-kirja on herättänyt valtavasti keskustelua.

Ammattilaisurallaan viimeisenä Rauman Lukossa kiekkoillut puolustaja joutui päättämään uransa loukkaantumiseen kaudella 2012-13. Kovasen ura päättyi tylysti, kun Tommi Huhtalan raju pommi aiheutti pelaajalle aivovamman.

Mies moittii kirjassaan muun muassa tapaa, miten Lukossa suhtauduttiin hänen vammaansa. Tästä syystä raumalaisseura on julkaissut nyt tiedotteen.

– Rauman Lukolle jokainen pelaaja on tärkeä aina juniorista ammattilaiseen, ja suhtaudumme heidän terveyteensä sekä turvallisuutensa vakavasti. Selvitämme perinpohjaisesti epäilyt hoitovirheestä. Kyseessä on arkaluontoinen asia, ja jokaisen oikeusturvan vuoksi emme avaa aihetta julkisesti ennen selvityksen valmistumista, Lukon hallituksen puheenjohtaja Ari Salmi kertoo seuraan tiedotteessa.

– Olemme pahoillamme, että Tommi Kovanen on jäänyt loukkaantumisensa kanssa yksin, eikä ole saanut sitä tukea, jonka jokainen pelaaja jääkiekkoperheessä ansaitsee. Olemme olleet yhteydessä Tommi Kovaseen ja jatkamme keskustelua ensi viikolla, Salmi jatkaa.

Lue myös:

SM-liigatähti kertoo rajun tarinansa: Aivovamma tuhosi elämän, yritti lopulta itsemurhaa

Vaiettu totuus aivovammoista! SM-liigatähden raju tarina kohahduttaa ja koskettaa

Aivovamman saanut Tommi Kovanen paljastaa: SM-liiga uhkaili sakoilla hiljaiseksi

Lähde: Rauman Lukko