Antti Niemen karmea viime kausi on vielä kaikkien muistissa.

34-vuotias suomalaisvahti epäonnistui pahoin pudotuspelejen ulkopuolelle jääneen Dallas Starsin maalilla. Kokonaan syytä ei voi kuitenkaan vierittää Niemen niskoille, sillä koko joukkueesta löytyi vain muutamia onnistujia. Ykkösvahti Kari Lehtonen toki pelasi vahvemman kauden, mitä maakaveri.

Viime kauden jälkeen Stars osti Niemen ulos sopimuksestaan, mutta kauaa pelaaja ei pysynyt markkinoilla. Hallitseva mestari Pittsburgh Penguins nimittäin osti pelaajan yksivuotisella ja vain 700 000 dollarin sopimuksella.

– Tiedän, että minulla on paljon todisteltavaa, suomalaisvahti kertoo Pittsburgh Post-Gazeten haastattelussa.

– Minun täytyy luottaa työmoraaliini. Minä vanhenen, joten minun on pidettävä kehostani entistä parempaa huolta, pysyä keskittyneenä ja työskennellä valmentajieni kanssa, Niemi jatkaa.

Penguinsin ykkösvahtina toimii tulevalla kaudella nuori Matt Murray, mutta myös kokenutta Niemeä tullaan tarvitsemaan varsinkin runkosarjassa. Kanadalaisvahti tarvitsee välillä varmasti huilia.

– Tuntuu siltä, että olen valmis pelaamaan. Haluan pystyä pelaamaan huipputasollani, Niemi kommentoi uuden seuransa mukana.