Kapteeni Mikko Koivu joukkueineen valmistuu alkavaan NHL-kauteen kovaa vauhtia. Suomalainen on ollut taalajäillä tasainen suorittaja, sillä esimerkiksi menneiden runkosarjakausien pisteet ovat olleet tuoreimmasta vanhempaan 58, 56, 48 ja 54.

Fysiikkavalmentaja ja ex-huippupikaluistelija Risto Rosendahl kertoi NHL.com/fi:n haastattelussa, että Minnesota Wildissa pelaavan Koivun yksi ominaisuus hämmästyttää.

– Mikon hyvän ja huonon harjoituksen välinen ero on hämmästyttävän pieni. Mitään ohitreenejä ei tule, Rosendahl sanoi sivuston jutussa.

Urallaan lähes kaiken – MM- ja olympiamitaleita sekä Suomen mestaruuden – voittanut sentteri on nyt 34-vuotias. Hänen potentiaalia oli havaittavissa vielä muutama vuosi sitten.

– Muistan kun ajelin kotiin ensimmäisen tapaamisen jälkeen. Soitin (Timo) Kujaselle ja sanoin, että Mikossa on vielä valtava kehityspotentiaali, Rosendahl ihmetteli viitaten turkulaiseen Kujaseen, joka valmensi Koivua aikoinaan vuoden ensiksi yksin.

Sittemmin mukaan tuli Rosendahl, jonka rooliin kuuluu harjoittelun kokonaisohjelmointi ja rytmitys, Kujanen puolestaan vetää paikan päällä Turussa Koivun kanssa punttitreenejä.

Kuten Koivun meriitit kertovat, on hän ollut aina ilmeisen tunnollinen treenaaja.

– Jos haluaa kehittää fyysisiä ominaisuuksia ja päästä huipulle, varmistelulla ei pärjää. Vastaavasti pitää uskaltaa levätä kunnolla. Tasapaksulla treenillä saa tasapaksuja tuloksia, Rosendahl järkeili.

– Jääkiekko poikkeaa niin paljon muista lajeista jo asennoissa ja voimantuottosuunnissa. On kyse sitten kestävyys-, nopeus- tai voimaharjoittelusta, niiden pitää palvella jääkiekkoa. Olisi aika vaikea mennä syksyllä jäälle, jos ei olisi käynyt peliasennossa kertaakaan kesän aikana.