Antti Raanta on elämänsä näytönpaikassa tulevalla kaudella.

Raumalaisvahti siirtyi kesällä New York Rangersista osana pelaajakauppaa Arizona Coyotesiin. Siirto oli loistava juttu Raannalle: uusi työnantaja tarkoittaa torjujalle samalla isoa askelta eteenpäin.

Coyotes tarjoaa Raannalle heti paikkaa ykkösvahdiksi. Kesällä selvisi, että NHL-johto halusi juuri 28-vuotiaan vahdin riveihinsä.

Raanta on hypännyt leirien alettua ensimmäistä kertaa uuden seuran matkaan. Torjujan hymy ja olemus on huomioitu Arizonassa. Paikallismedioiden mukaan positiivinen olemus näkyy jo nyt pukukopissa.

Coyotes-leiristä Rannan tuntee parhaiten Derek Stepan, joka siirtyi samassa kaupassa Rangersista Arizonaan. Kiekkotaituri ylistää tuttua vahtia.

– Voin puhua kaukalon tapahtumista. Kaikki näemme, mitä siellä tapahtuu – hän on urheilullinen ja pystyy ottamaan isoja torjuntoja. Hän on todella kilpailullinen, Stepan luonnehtii Arizona Sportsin mukaan.

Samalla suomalainen on tärkeä lisä Coyotesin koppiin. Ammattilainen tartuttaa muihin väkisinkin positiivista energiaa.

– Hän on supertähti myös kaukalon ulkopuolella. Hänen seurassaan on hyvä olla – hän rakastaa peliä. Hänellä on kaikki työkalut ja hän tuntuu ymmärtävän, miten hommat hoituvat, Stepan kiteyttää.