Antti Raannasta odotetaan huippuvahvistusta Arizona Coyotesille.

Seuran maalivahtivalmentaja Jon Elkin kertoo seuranneensa jo pitkään 28-vuotiasta suomalaista. Raanta on tehnyt käskijään vaikutuksen viime kausien kehityksellään.

– Hän on todella hyvässä kunnossa. Hän on ollut viimeiset vuodet (maalivahtivalmentaja Benoit Allairen) todella hyvässä valmennuksessa New York Rangersissa. Joten perustukset ovat hyvällä kantimilla – rakastan hänen tapaansa pelata, Elkin summaa Arizona Sportsin haastattelussa.

Raanta on toiminut viime kaudet supertähti Henrik Lundqvistin kakkosvahtina. Siinä ajassa raumalaistorjuja on ehtinyt väläytellä osaamistaan myös kovissa peleissä.

Coyotesissa tilanne on uusi: suomalaiselle on kaavailtu heti suurta roolia joukkueen ykkösvahtina.

– Hän lukee hyvin peliä ja on todella luotettava torjuja. Hän on osoittanut olevansa todella kärsivällinen. Hän on todella urheilullinen – siitä on hyötyä pelin vaikeilla hetkillä. Raanta on osoittanut pystyvänsä taistelemaan itsensä heikkojen hetkien yli, Elkin ylistää.

Maalivahtivalmentaja näkee, ettei suomalaisen tekemisessä nähdä jatkossa suuria muutoksia. Yhteistyö on lähtenyt heti hyvin liikkeelle.

– Meillä ei ole paljon asioita, joita pitäisi muuttaa. Uuden valmentajan kanssa asiat muuttuvat tietysti aina hieman. On tärkeää, että valmentaja ymmärtää, mitkä asiat ja toimintamallit toimivat torjujalle parhaiten.