Antti Raanta kertoo oppineensa New Yorkissa paljon ammattimaalivahdin arjesta.

Suomalaistorjuja valmistautuu uransa ensimmäiseen kauteen NHL-seuran ykkösvahtina. Raanta kaupattiin kesällä New York Rangersista Arizona Coyotesisiin, mikäli oli torjujalle todellinen loistokauppa.

Uudessa osoitteessa tarjolla on heti iso näytönpaikka. Edelliset vuodet NHL:ssä ovat antaneet torjujalle mahdollisuuden nousta ensimmäistä kertaa sarjan ykkösvahdiksi. Raanta kiittelee Rangersin maalivahtivalmentajaa Benoit Allairea paljosta.

– Kun minut kaupattiin, lähetin hänelle heti tekstiviestin, etten olisi tässä ilman häntä. Hän on suurin syy, että sain tämän tilaisuuden, Raanta summaa Arizona Sportsin haastattelussa.

Mystinen kanadanranskalainen ei viihdy haastatteluissa. Hänen osaamisensa on tunnettua ympäri NHL:ää.

– Hän opetti minulle, ettei kaukalossa saa olla tunteiden kanssa liian ylhäällä tai liian alhaalla. Kun olet maalivahti, sitä pitää mennä tasaisesti keskellä. Sitä ei halua olla vuoristoradan kyydissä, Raanta naurahtaa.

Torjuja muutti myös jonkin verran torjuntatyyliään Rangers-vuosien aikana. Allaire vakuutti Raannalle, ettei NHL:ssä tarvitse liikkua aivan niin aggressiivisesti.

– Hän sanoi, ettei yrittäisi rakentaa tyyliäni uudestaan, koska olin jo 26-vuotias. Vaikka olen melko pienikokoinen torjuja, minulla on paremmat mahdollisuudet reagoida takatolpille tuleviin syöttöihin, kun olen alueen sisällä. Samalla pystyn tekemään ensimmäisen torjunnan. Eikä minun tarvitse jatkuvasti pomppia ja esittää spagaatteja, Raanta lisää.