Helsingin Jokerit on tehnyt KHL:ssä tappiota jo yli 40 miljoonaa euroa, uutisoi Ilta-Sanomat.

Helsinkiläisseura teki ensimmäisellä KHL-kaudellaan tappiota 13,5 miljoonaa euroa, toisella kaudellaan 14,8 miljoonaa euroa ja IS:n tietojen mukaan viime kaudella 14 miljoonaa euroa tappiota. Seuran puolelta tieto vahvistetaan oikeaksi.

– Viime kauden tappiomme painunee sinne jonnekin noin 14 miljoonan euron hujakoille, Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen vahvistaa.

– Lopullinen tilanne selviää tilintarkastajien katsauksen jälkeen.

Kolmen KHL-kauden jälkeen Jokerit on tehnyt siis yli 40 miljoonaa euroa tappiota. Tähän mennessä seuran omistajat ovat kuitanneet jättitappiot, ja IS:n mukaan vähemmistöosakas tekee niin nytkin.

– Kuten on aiemmin kerrottu, omistajat ovat sopineet keskenään ratkaisusta, jonka mukaan vähemmistöosakas pääomalainoittaa Jokerien taustayhtiötä.

– Ei silti voi ajatella, että vähemmistöosakas maksaa kaiken suoraan, vaan taustalla vaikuttaa myös vähemmistöosakkaan tekemä tiivis yhteistyö KHL:n kanssa, Kohonen sanoo.

Harry Harkimo omistaa Jokereista edelleen 51 prosenttia ja 49 prosenttia on Arena Eventsin omistuksessa, jonka taustalla toimivat Roman Rotenberg ja Gennadi Timtshenko yhtiöineen.

Lähde: IS