Niin siinä vain kävi, että Jesse Puljujärvi sai Edmonton Oilersin toimesta komennuksen AHL:ään Bakersfield Condorsiin. Kyseinen peliliike ei lopulta ollut yllätys, sillä suomalaistähti ei pelannut öljypaitojen viimeisessä harjoitusottelussa viikonloppuna.

Edmonton Journalin toimittaja David Staples kävi verkkojulkaisussa läpi peliliikettä suomalaisen kohdalla. Hänen mukaan siirto ei ole katastrofi, sillä kuten ymmärrettävää on, Puljujärven kaltaisen pelaajan on parempi saada 20 minuuttia peliaikaa ja vastuuta ylivoimalla AHL:ssä, kuin pelata kymmenisen minuuttia NHL:ssä jämäroolissa.

Pointin allekirjoittaa myös tämän tekstin kynäilijä – onhan ykkös- tai kakkosketjuun parhaiten sopiva Puljujärvi pelaaja, joka elää pisteistä. Ei niitä tehoja kolmos- ja nelosketjussa yhtälailla tehdä.

Vastuu AHL:ssä tehnee suomalaisen itseluottamukselle hyvää, vaikka kehitys nyt ehkä joidenkin mielestä saattaa olla hidasta. Toisaalta, alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on kyntensä rapakon takana jo näyttänyt, joten peliaikaa NHL:ssä tulee joskus tulevaisuudessa taatusti.

TSN:n Craig Button oli tuumannut Edmonton Journalin artikkelin mukaan seuraavaa:

– Hänellä on paljon enemmän kykyjä hyökkäyspelaamiseen kuin (Drake) Caggiulalla tai (Anton) Slepshjevillä.

Pelipaikkataistelussa Puljujärveä nämä kaksi pelaajaa eivät voittaneet – se oli nimittäin Kailer Yamamoto. Kesän ykköskierroksen varauksella vaikuttaisi olevan suomalaislupausta parempi käsitys pohjoisamerikkalaisesta kiekosta.

Tämä tosin on jossain määrin ymmärrettävää, onhan jenkki pelannut koko uransa kotimaansa pienissä kaukaloissa.

Siirron myötä vastuu on taattu vasta toisen kautensa rapakon takana aloittavalle suomalaiselle. AHL:n kausi pääsee vauhtiin ensi viikonloppuna.