Jukka Jalonen kertoo, ettei paluu Leijonien päävalmentajaksi ollut helppo ratkaisu.

Jokereita tällä hetkellä luotsaava huippuvalmentaja palaa maajoukkueen peräsimeen ensi syksyllä. Uusi sopimus Suomen Jääkiekkoliiton kanssa kattaa kaudet 2018-20.

Sitä ennen valmentaja hoitaa pestinsä Jokereissa kunnialla loppuun. Valmentaja kertoi KHL-seuran tiedotteessa, ettei paluupäätös ollut suinkaan mutkaton.

– Minua neljä kertaa pyydetty Jääkiekkoliittoon valmentajan pesteihin ja kolmella ensimmäisellä asia on ollut jo kysyttäessä selvä. Nyt jouduin oikeasti miettimään asiaa ja prosessi päässäni kesti kuukauden päivät, Jalonen taustoittaa.

– Syy tähän – nimenomaan hyvässä mielessä – oli tietysti Jokerit. Sain seuralta sopimustarjouksen ja meni aikaa, kun puntaroin asioita suuntaan ja toiseen. On ollut hienoa tehdä töitä täällä ja jatkaa niitä tämän kauden loppuun. Jokerit on Suomen ykkösseura ja parhaita organisaatioita Euroopassa. On unelmatilanne valmentajalle saada työskennellä vähintään EHT-tason joukkueen kanssa päivittäin.

Nuori sukupolvi MM-kisoihin

Mikä sitten painoi vaakakupissa Leijonien hyväksi? Jalosen edellinen pesti Leijonien A-maajoukkueen peräsimessä päättyi keväällä 2013.

Kultaa sekä aikuisten että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa voittanut valmentaja nostaa esille nuoret pelaajat. Jalonen haluaa olla nostamassa Suomen uutta sukupolvea huipulle.

– Vaakakupissa painoi uusi 1990-luvulla syntynyt pelaajasukukpolvi muutamalla kokeneella pelaajalla höystettynä. Tässä on mahdollista saada todella hyviä pelaajia MM-kisoihin ja juuri uuden sukupolven valmentaminen kiinnostaa minua, Jalonen summaa.

Lue myös: Jukka Jalosen leijonapesti takaisku Jokereille – suurseura kommentoi uuden valmentajan palkkaamista

Lue myös: Mestarivalmentaja Jukka Jalonen palaa Leijonien peräsimeen!

Lähde: Jokereiden tiedote