Jukka Jalonen palaa Leijonien päävalmentajaksi.

Jääkiekkoliiton ja Jalosen sopimus on kaksivuotinen ja kattaa kaudet 2018-19 ja 2019-20. Mestarivalmentaja palaa maajoukkueen peräsimeen Jokereista. Huippuvalmentaja luotsaa KHL-seuraa toista kauttaan.

Jalosella on kovat meriitit Leijonista. Hän johti Suomen MM-kultaan vuonna 2011. Tämän jälkeen hän juhli alle 20-vuotiaiden kanssa mestaruutta kotikisoissa 2016.

– Maajoukkuevalmentaminen on kunnia-asia ja tiedän, että A-maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa kaikkia eturivin valmentajia. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä seuraamaan A-maajoukkueen sukupolvenvaihdosta aitiopaikalta ja nähdä kuinka nuoret huippumme ottavat muutaman vuoden aikana laajalla rintamalla roolia miesten maajoukkueessa, alle 20-vuotiaiden maajoukkueesta ja Jokereista nuoret suomalaistähdet hyvin tunteva Jalonen iloitsee.

Jalosen apuvalmentajat eivät ole vielä selvillä. Asia ratkotaan Suomen Jääkiekkoliiton mukaan maltilla.

Samalla Jalonen toivoo, että työrauha pysyy Lauri Marjamäen valmennuksen ympärillä. Nykyinen valmennus jatkaa normaalisti kevääseen asti.

– Jukka Jalonen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja, joka tuntee pelaajat ja jääkiekon kansainväliset kehityssuunnat, puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

Lue myös: Jukka Jalonen paljastaa leijonapestinsä suurimmat syyt: ”Jouduin oikeasti miettimään”

Lue myös: Jukka Jalosen leijonapesti takaisku Jokereille – suurseura kommentoi uuden valmentajan palkkaamista

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto