KHL-joukkue HK Vitjazista potkut saanut Jesse Mankinen ei ole Savon Sanomien mukaan KalPan kiikarissa. Vaikka SM-liigassa toiseksi viimeistä sijaa miehittävä viime kevään hopeamitalisti loukkaantumisista kärsiikin, ei kuopiolaisia aiemmin ihastuttanut hyökkääjä ole palaamassa Savoon.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta en usko, että Mankinen on edes Suomeen tulossa verotuksellisista syistä. Hän ei ehtinyt olla Venäjällä kuutta kuukautta, joten kotimaa tuskin on hänelle ykkösvaihtoehto tässä vaiheessa. Olemme kartoittaneet muutamia pelaajia, mutta hankinnan nimi ei ole vielä selvillä, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman valaisi Savon Sanomien jutun mukaan, jonka voit kokonaisuudessaan lukea tästä.

KalPa on kärsinyt rajuista loukkaantumisista, sillä sairastuvalla ovat maalivahti Niko Hovinen, puolustajat Eetu Sopanen ja Valtteri Parikka sekä hyökkääjä Frank Gymer.

Jos katsoo taakse, olisi Mankinen aiempien näyttöjen perusteella sopinut varmasti mainiosti KalPaan etenkin pistetehtailunsa ansiosta.

Hän iski kuopiolaisten paidassa viime kaudella koko sesonki huomioiden yhteensä 23 maalia ja 27 syöttöä.

Mankinen on ollut SM-liigajäillä muutenkin kova luu, sillä hän on yltänyt peräti kuudella edellisellä kotimaan runkosarjakaudella (2011-17) vähintään 22 pinnaan.

KHL:ssä saldo jäi vaatimattomaksi – 2+4.