Philadelphia Flyersissa NHL:n alkukaudella vahvasti viilettänyt Valtteri Filppula kerää joukkueen päävalmentaja Dave Hakstolin ylväitä kehuja. Suomalainen on nakuttanut alkukauden kuudessa kamppailussa peräti neljä maalia ja päälle yhden maaliin johtaneen syötön.

Filppulan arvoa ei Hakstolin mukaan välttämättä punnita kuitenkaan pisteissä. Suomalainen tekee Flyersista kokonaisvaltaisesti paremman.

– Hänet on erittäin helppo istuttaa vastuulliseen rooliin, koska tiedän hänen selviytyvän siitä. Lisäksi Valtterin panos on tehnyt ylivoimakoostumuksestamme entistä vaarallisemman. Hän ottaa aloituksia ja on nerokas kiekon kanssa, Hakstol oli ylistänyt Leijonissakin loistanutta Filppulaa NHL.comin suomenkielisessä julkaisussa.

Filppula on painanut tällä kaudella kolme pistettä viidestä mahdollisesta juurikin ylivoimalla, ja Philadelphian ylivoima on toistaiseksi NHL:n seitsemänneksi parasta. Suomalaistähti teki viime kaudella ainoastaan seitsemän pinnaa ylivoimalla.

Toisaalta suomalaistähti loistaa kaukalossa myös muissa tilanteissa.

– Tykkään eritoten Valtterin monipuolisuudesta. Häntä voidaan peluuttaa myös laidassa tarpeen mukaan. Lisäksi hän on johtajana aivan huippuluokkaa, Hakstol kehui.