Suomen nuorille jääkiekon maailmanmestaruuden tammikuussa 2016 iskenyt Kasperi Kapanen on aloittanut alkaneen kauden rapakon takana AHL:ssä. Toronto Marliesin paitaan ajautuneella suomalaisella on ilmeisen kova työ murtautua taalajäille, sillä Maple Leafs on painanut voitosta toiseen. Taopioita on tullut vain yksi.

Mainio menestys on Kapaselle sinänsä harmi, että nyt hänen pelipaikka NHL:ssä on entistä syvemmällä kiven alla. Näin uskoo The Starin toimittaja Kevin McGran.

Kyse ei ole siitä, etteikö Kapaseen olisi luottoa. Pikemminkin Maple Leafs pursuaa nyt jopa yllättävän paljon potentiaalia.

– Babcock ei pelkää käyttää Kapasta, nyt hän ei vaan yksinkertaisesti voi. Rosterissa ei ole tilaa. Kapasen lisääminen 23 hengen joukkoon tiputtaisi jonkun muun, McGran viittasi sivustolla päävalmentaja Mike Babcockin toimintaan.

– Torontolla on vahva asetelma hyökkäyksessä. He kestävät muutaman loukkaantumisen. Kapasen pitää vain odottaa.

Maple Leafsin menestyminen ja etenkin hyökkääjien panos on ollut mainiota. Joukkue on itäisessä konferenssissa kakkosena ja se on tehnyt eniten maaleja koko sarjassa, sillä seitsemässä ottelussa vastustajan reppu on soinut peräti 34 kertaa.