Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki vieraili viime viikolla Sveitsissä.

Suomalaisluotsi oli paikan päällä seuraamassa NLA-liigan ottelua Zug-Langnau, jossa nähtiin kolme suomalaispelaajaa. Langnaun riveissä kiekkoilee tällä kaudella hyökkääjät Eero Elo ja Antti Erkinjuntti sekä puolustaja Ville Koistinen. Pelaajista jokainen on joukkueessa suuressa roolissa.

Leijonien valmennus on kiertänyt syksyn aikana aktiivisesti seuraamassa suomalaispelaajia, joista Sveitsi on yksi mielenkiintoisimmista kohteista. NLA-liigan suomalaisia ollaan nähty arvokisoissa melko vähän.

Langaun suomalaispelaajat ovat antaneet tällä kaudella loistavia näyttöjä, sillä Elo ja Erkinjuntti ovat joukkueen tehokkaimmat pelaajat. Elo on viimeistellyt tähän mennessä tehot 7+4 ja Erkinjuntti tehot 5+8. Isoja minuutteja takalinjoilla nauttiva Koistinen on puolestaan tarjoillut neljä maalisyöttöä.

Kyseistä suomalaispelaajista ainoastaan Koistisella on arvokisakokemusta. Tulevissa olympialaisissa ei nähdä kuitenkaan NHL-pelaajia, joka voi hyvinkin avata ovet ainakin yhdelle näistä miehistä.