Petri Kontiola saavutti tänä syksynä upean merkkipaalun KHL:ssä.

Kiekkotaituri pelasi jo uransa 500. pelin ruplaliigassa. Se on kova saavutus – Venäjällä varsinkin ulkomaalaisvahvistusten roolit ovat usein vaativia paikkoja pelata.

Vuodet Venäjällä ovat opettaneet ennen kaikkea rentoutta.

– Ei tässä enää ihan pienistä asioista hätkähdä. Moni ei tajua, miten tämä liiga toimii. Tämä on karvaperseiden sarja, jossa ei kannata ihan kaikesta stressata. Pieni välinpitämättömyys on vain hyvästä, sillä kaikki ei todellakaan toimi saumattomasti, mutta kyllä ne asiat aina hoituvat, Kontiola virnistää.

Lokomotivin syksy on ollut moninainen. Maanantaina joukkue yrittää kaataa Jokerit Helsingissä.

Joukkue saapuu Suomeen allaan makoisa voitto. Edellisessä ottelussaan lauantaina Lokomotiv kampesi 3–2-jatkoaikavoiton Moskovan TsSKA:n vieraana ja katkaisi moskovalaisten yhdeksän ottelun voittoputken.

– Tarvitsimme tuollaisen voiton isosta joukkueesta, se oli iso juttu henkisesti. Toivottavasti se vahvistaa itseluottamustamme. Meillä on nuori joukkue. Kun voitamme, menemme tosi korkealle, ja tappiot taas ovat kuin vakava sairaus. Virheetkin menevät jo naurun puolelle. Samat virheet toistuvat ottelusta toiseen, vaikka niistä puhutaan päivittäin. Ihan juniorijoukkueen touhua välillä, pitäisi olla hyvä viime kausi ja kokemuksia rikkaampi ja valmiimpi, mutta ei ole ihan mennyt niin, Kontiola harmittelee.

Lue myös: Leijonatähti johtaa KHL:n superketjua – paljastaa miettineensä jo Suomeen paluuta: ”Elämä olisi erilaista”

Lue myös: Kokeneelta leijonataiturilta hurja arvio: Jokerit nousee jo KHL:n mestarisuosikkien joukkoon

Lähde: Jokereiden tiedote