HELSINKI. Kanadalaistaituri Brandon Kozun nostaa Petri Kontiolan koko KHL:n ykkösnimien joukkoon.

Jaroslavl Lokomotivin kiekkotaituri on pelannut jo viime kaudesta alkaen yhdessä leijonatähden kanssa. Yhteispeli tuntuu löytyneen lähestulkoon heti. Vaikka ketjun kolmas osapuoli Max Talbot on loukkaantuneena, teki duo tuhojaan myös maanantaina Jokereiden vieraana.

Leijonat.com tapasi Jokereistakin tutun Kozunin, joka kehuu kokenutta suomalaistaituria. Ujo kanadalainen nostaa suomalaisen sarjan parhaiden pelaajien joukkoon.

– Kontiolan ansioluettelo puhukoon hänen puolestaan. Hän on ehtinyt pelata jo pitkään kovalla tasolla – on iso kunnia saada pelata hänen kanssaan, Kozun hymyilee Leijonat.comille.

Pelaaminen kaukalossa tuntuu sujuvan, vaikka Lokotovin peli on ollut syksystä vuoristorataa.

– Olemme saaneet pelata jo tovin yhdessä. Se auttaa paljon, olemme sumplineet asioita paljon yhdessä. Hän on hauska kaveri, joten löydämme toisemme hyvin, Kozun ynnää.

Yhteinen päätös

Kozun, Kontiola ja Talbot ovat viihtyneet keskenään jopa niin hyvin, että kolmikko teki kesällä yhteisen päätöksen. Huippuketju jäi vielä ainakin vuodeksi Jaroslavliin.

Kozun vihjaa, että ilman Kontiolan ja Talbotin sopimusta uran jatkokuviot olisivat voineet olla hyvinkin erilaisia.

– Sillä oli iso merkitys. Varsinkin Venäjällä, jossa kaikki on vähän vierasta. Kieli ja kulttuuri ovat erilaisia, joten kaikki tuttu on tervetullutta. On hienoa, että tulemme ulkomaalaispelaajien kanssa hyvin toimeen, Kozun summaa.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo