HELSINKI. Leijonista tuttu kiekkotaituri Petri Kontiola viihtyy mainiosti Jaroslavl Lokomotivissa.

Hyökkääjä saavutti alkukaudesta harvinaisen merkkipaalun, kun hän pelasi jo uransa 500. Ottelun KHL:ssä. Määrä tuntuu Kontiolan mukaan isolta.

– Se olisi kuin olisi 2000 peliä NHL:ssä. Näin mulle sanottiin, Kontiola virnuilee Leijonat.comille.

Heiton taustalla on ulkomaalaispelaajien vaikea asema Venäjällä. Paineet ovat kovat ja tulosta pitää tulla illasta toiseen.

Kontiola kertoo silti, että kiekko Venäjällä maistuu. Hyökkääjää huhuiltiin jo kesällä Suomeen – lopulta hän päätti jatkaa ainakin toistaiseksi Jaroslavlissa.

Kiekkohullussa kaupungissa kelpaa pelata. Kontiola on joukkueensa supertähti. Ykkössentteri, joka pelaa joka ilta hurjia minuuttimääriä.

– Jos hommat eivät toimi, palautetta tulee heti. Se on ulkomaalaisen tehtävä tehdä tässä sarjassa tulosta. Niitä on niin paljon helpompi vaihtaa kuin kotimaiset tuotteet. Mutta siihen on tottunut. Ja se on ihan sama, missä pelaa – itse asettaa aina ne isoimmat tavoitteet ja paineet, Kontiola summaa.

”Kummeli-vitsit vähemmälle”

Kontiola tunnetaan paitsi pelimiehen taidoistaan, mutta myös kuivasta huumoristaan. Se nousee esille, kun keskustelu siirtyy elämään Venäjällä.

Jaroslavl on kova kiekkokaupunki. Muuten tekemistä voisi olla ilmeisesti enemmänkin.

– Nyt on sellainen paikka, ettei ole muuta tekemistä kuin pelata. Muotoillaan se vaikka näin, Kontiola virnistää.

Miten tamperelainen huumori sopii joukkueen matkaan?

– Olen jättänyt Kummeli-vitsit vähemmälle. Kun Jorma (maalivahtivalmentaja Valtonen) ei ole enää joukkueen matkassa, ei huumori oikein enää uppoa, Kontiola kuittaa.

Lue myös: Leijonatähti paljastaa neuvotelleensa Jokereiden kanssa – kuittasi spekulaatiot paluusta huvittavalla tavalla

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo