KHL:ssä alkukaudesta hurjat 22 maalia iskenyt Nigel Dawes seuraa yhä aktiivisesti Winnipeg Jetsin menoa NHL:ssä.

Kiekkonkari vierailee keskiviikkona Suomessa, kun hänen seuransa Barys Astana kohtaa Jokerit. Samalla 32-vuotias hyökkääjä kertoi ihastelevansa tutun suomalaisen menoa synnyinkaupungissaan.

Winnipegissä varttunut 32-vuotias Dawes hymyilee, kun keskustelu maalinteon jalosta taidosta kääntyy Winnipegin suuntaan. Teemu Selänteen 90-luvun uroteot ovat kaupungissa merkittävässä arvossa. Nyt Patrik Laine on Dawesin mukaan matkalla samaan suuntaan.

Kuvaavaa on, että suomalainen on jo 19-vuotiaana noussut supertähden asemaan kovassa kiekkokaupungissa.

– Hänen laukauksensa on ihan uskomaton. Välillä voi vain pyöritellä päätään ja hämmästellä, miten tarkasti ja ennen kaikkea kovaa Laineen laukaus lähtee. Kaupunki todella nauttii hänen suorituksistaan, toivottavasti hän jatkaa samalla tavalla Selänteen jalanjäljissä, Dawes luonnehtii.

Tolvanen tulevaisuuden NHL-tähti

KHL:ssä matkustetaan paljon, joten Dawesilla on runsaasti aikaa katsella kiekkomaailman kohokohtia ja pysyä kartalla, miten muut maalitykit tulosta tekevät. Myös kuhina Eeli Tolvasen ympärillä on osunut Dawesin kiekkotutkaan.

– Olen kuullut hänestä paljon, ja hänen ympärillään on ollut todella paljon pöhinää. Hän pelaa varmasti ennemmin kuin myöhemmin NHL:ssä, Dawes muotoilee.

– Seuraan säännöllisesti otteluiden kohokohtia NHL:stä ja KHL:stä. Joskus niistä voi oppiakin jotain, mutta ehkä useimmiten katson niitä vain fanina ja seuraan yleisesti miten muilla joukkueilla ja pelaajilla menee.

Dawes hyökkää keskiviikkona Barys Astanan kanssa Jokereiden kimppuun. Ottelu alkaa klo 18.30.

– Jokerit puolustaa hyvin eikä päästä paljon maaleja. Heillä on hyvä neljän kentällisen joukkue, joka pelaa suomalaista kiekkoa. Täällä on aina ollut vaikeaa pelata. Hyvä testi meille, Dawes päätti.

Lähde: Jokereiden tiedote