Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjällä Sebastian Aholla oli loistava mahdollisuus sinetöidä joukkueensa voitto viime yönä Suomen aikaa pelatussa NHL-ottelussa Anaheim Ducksia vastaan.

Varsinaisella peliajalla päädyttiin numeroihin 3–3. Kun jatkoaikaa oli jäljellä parisen minuuttia, Aho riisti puolustusalueella kiekon huolimattomasti pelanneelta Ducks-puolustaja Hampus Lindholmilta.

Aho karkasi läpiajoon, ja hänellä oli reilusti tilaa ja aikaa päättää ratkaisunsa. Aho yritti viimeistelyä kämmenpuolelta, mutta loistovireessä ollut Ducksin maalivahti Ryan Miller torjui yrityksen.

Vain hetki myöhemmin Carolinan maalivahti Scott Darling syötti hyökkäyssiniviivalle yksin unohtuneelle Victor Raskille, mutta Miller torjui tämänkin läpiajon. Myös jatkotilanteen Miller hoiteli tyylikkäästi.

Ottelun ehdoton sankari olikin 34 kertaa torjunut Miller. Peräti yhdeksän tämän torjunnoista tuli jatkoajalla. Lopulta Ducks voitti ottelun rankkarikisan jälkeen maalein 4–3. Kisan ainoa onnistuja oli Ducksin Corey Perry.

Kyseessä oli veteraanivahti Millerin ensimmäinen ottelu Ducksissa, joten juuri hienompaa debyyttiä mies ei olisi voinut toivoa. Miller, 37, siirtyi Ducksiin täksi kaudeksi Vancouver Canucksista.

Carolinan suomalaiset olivat ottelussa muutoin vahvasti esillä. Aho sai syöttöpisteen Jordan Staalin iskemään 2–2-tasoitusmaaliin toisessa erässä. Viisi minuuttia myöhemmin Teuvo Teräväinen alusti Justin Faulkin tekemän 3–2-johtomaalin.

Voit katsoa Ahon huippupaikan ja muut ottelun huippuhetket tästä linkistä.