Ruotsalaispuolustaja Tim Erixon on jahdannut vuosikaudet NHL-unelmaansa, sillä hän on pelannut Pohjois-Amerikassa edelliset kuusi kautta.

Nyt tie tuntuu nousseen pystyyn, kun NHL-otteluita ei ole kertynyt ollenkaan viimeisen kahden kauden aikana, minkä lisäksi sopimusta ei syntynyt New Jersey Devilsin AHL-seura Binghamton Devilsiin, jonka kanssa Erixonilla oli try-out-sopimus.

Hän on ehtinyt edustaa NHL:ssä New York Rangersia, Columbus Blue Jacketsia, Chicago Blackhawksia sekä Toronto Maple Leafsia.

Ruotsalainen siirtyi vapaiden pelaajien markkinoille maanantaina. Ruotsia MM-kisoissakin edustanut puolustaja janoaa varmasti ensi kevään olympialaisiin, joten suuntana on todennäköisesti seuraavaksi Eurooppa.

Mielenkiintoista kuviossa on se, että aikaisemmin Jokerit hankki Erixonin pelaajaoikeudet KHL:ssä, joten helsinkiläisseura on varmasti yksi hänen varteenotettavista vaihtoehdoistaan.

26-vuotiaalle puolustajalle riittää myös kysyntää kotimaassaan. Erixonin kohtalo loppukauden osalta selviää varmasti lähipäivinä.