NHL:n viimeisimmillä kierroksilla ei ole ollut nähtävissä tuttua Patrik Lainetta.

19-vuotias Winnipeg Jetsin suomalaistähti on sortunut viime otteluissa peräti kolmesti ylilyönteihin. Viimeisin tilanne nähtiin Suomen aikaa keskiviikkona, kun hän löi Minnesota Wild -hyökkääjä Marcus Folignoa rumasti mailalla.

Malittinsa menettämisen lisäksi nuoren miehen tehot ovat kateissa. Laine viilettää jo neljän ottelun pisteettömässä putkessa, eikä hän ole laukonut näissä peleissä yhteensä kuin viisi kertaa. Tämän lisäksi hänen plus/miinus-saldonsa näyttää näistä peleistä lukemaa -3.

Myös vastuu on pienenemään päin, sillä Tappara-kasvatti sai viime ottelussa jääaikaa enää reilut 13 minuuttia. Tämä on todella vähän, sillä hän ei pelannut koko viime kaudella kuin kertaalleen vähemmän.

Jos nykyistä tilannetta verrataan suoraan viime kauteen, on Laineella tällä hetkellä kasassa 11 otteluun otteluun tehot 4+2, jonka lisäksi hänen jääaikansa on alle 17 minuuttia ottelua kohden. Viime kaudella suomalaistähdellä oli tässä vaiheessa kautta kasassa jo tehot 6+2, jonka lisäksi hän oli pelannut yli 19 minuuttia ottelua kohden.