Winnipeg Jetsin hyökkääjä Patrik Laine sortui yön ottelussa Minnesota Wildia vastaan täysin järjettömään temppuun.

Laine löi toisen erän viimeisellä peliminuutilla rumasti mailallaan Wild-hyökkääjä Marcus Folignoa, joka oli juuri antanut puhtaan niitin suomalaispeluriin.

Laine sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen huitomisesta, mutta tuomarit tulkitsivat tilanteen siten, että myös Foligno laitettiin jäähypenkille istumaan jäähyn korostamisen takia.

Tapaus herätti suurta närää Wildin kotiyleisössä ja he antoivat sen totisesti kuulua, kun kaksikkoa ohjattiin jäähylle.

Erityisesti tuomareiden toiminta ja Folignon jäähy herättivät paljon keskustelua.

– En ymmärrä tätä. Laineella oli molemmat kädet kiinni mailassa. Se oli kuin baseball-lyönti. En tiedä miten tuo on muka filmaamista, Fox Sports North -kanavan tv-asiantuntija kommentoi tapausta.

– Katsoin koko videon tapauksesta ja vaikka Foligno antoi hieman ylimääräistä siinä. Mutta miten vitussa vihellät tuon jäähyn Folignolla? Laine vasaroi häntä molemmat kädet mailassa kiinni, Sportsnetin toimittaja Eric Engels kirjoittaa Twitterissä.

Ottelu oli Laineelle kolmas vähään aikaan, missä hänellä kiehahtaa yli. Pittsburgh Penguinsia vastaan suomalaistaituri antoi kovan viikatteen venäläistähti Jevgeni Malkinille ja haastoi hänet myös tappeluun. Myös edeltävässä Penguins-pelissä Laineella oli kärhämää supertähti Sidney Crosbyn kanssa.

Laine jäi Jetsin 2-1-voittoon päättyneessä kamppailussa ilman tehopisteitä. Suomalaisnuorukainen ei saanut ottelussa yhtään laukausta maalin päin.

Katso Laineen huitaisu klikkaamalla tästä.

LUE MYÖS

Mitä tapahtui, Patrik Laine? Suomalaistähti sortunut jo useaan ylilyöntiin – myös tehot katosivat