HELSINKI. Leijonien johtoporras on seurannut tarkkaan puolustaja Jyrki Jokipokan paluuta Eurooppaan.

Nuori pakki vahvistaa Suomen maajoukkuetta Karjala-turnauksessa. 26-vuotias pakki haki syksystä paikkaa NHL:ään – siellä sopimus jäi kuitenkin haaveeksi. Nyt Jokipokka on aloittanut uraansa uudelleen KHL-seura HK Sotshin riveissä.

Leijonien GM Jere Lehtinen näkee paluun Eurooppaan olevan tässä vaiheessa hyvä ratkaisu.

– Olemme seuranneet häntä paljon. Hänellä viime kausi ei ollut sellainen kuin hän olisi halunnut. Ei tullut millään pelejä alle, joten nyt on ollut hieno huomata, että hän on päässyt isoon rooliin, Lehtinen summaa Leijonat.comille.

Lehtinen viittaa Jokipakan synkkään kauteen NHL:ssä. Pakki jäi Calgary Flamesissa sekä Ottawa Senatorsissa pieneen rooliin. Lopulta suomalainen joutui seuramaan ratkaisupelejä katsomosta käsin.

– Nyt hän saa joka ottelussa lisää ja lisää pelituntumaa. Me tiedämme, että hän kuuluu NHL:ään. Hän on nykyaikainen ja iso pelaaja, joka pystyy luistelemaan ja pelaamaan vahvasti kiekon kanssa.

Olympialaiset ainutlaatuinen tilanne

Leijonat saa nuorukaisesta vahvan pakin myös olympialaisia ajatellen. Lehtisen mukaan paluu Eurooppaan saattaa avata jopa yllättäviä ovia.

– Hän hakee uralleen nyt uutta ”buustia”, joka vie mahdollisesti takaisin Pohjois-Amerikkaan. Hän pystyy pelaamaan siellä.

Olympialaiset ovat tärkeä osa kautta. Siinä mielessä pettymys NHL:stä putoamisesta saattaa muuttua pian iloksi. Lehtinen on huomannut, että kisat ovat monelle pelaajalle iloinen piristysruiske.

– Olympialaiset ovat sellainen tapahtuma, joita ei saata uran aikana osua kohdalle yhtään. Kiva nähdä, että tämä on selkeästi taustalla ja tuo lisävirtaa arkeen, kiekkokonkari iloitsee.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo