NHL:ssä yli 1200 ottelua pelannut Ray Ferraro ymmärtää Sebastian Ahon alkusyksyn tuskan.

Suomalaisnuorukainen on ehtinyt pelata NHL:ssä nyt 12 peliä ilman maalia. Vaikka 20-vuotias kiekkonero ei ole mikään maalitykki, on alkukausi ollut vaikea.

TSN:n asiantuntijana toimiva Ferraro ymmärtää Ahon vaikeudet. Taustalla on kesän hurjat odotukset – moni kiekkomedia nosti hyökkääjän tämän kauden potentiaaliseksi läpimurtopelaajaksi.

– Mikäli tuollainen kuiva putki osuisi esimerkiksi helmikuun puoliväliin, sitä ei edes huomattaisi. Tai edes nostettaisi mediassa esille. Mutta tilanne on nyt eri, kun se ajoittuu heti kauden alkuun, Ferraro miettii The Athleticin jutussa.

Stressitasot kovilla

Ferraro nostaa esille suomalaisen henkisen vahvuuden. Tällaiset synkät tilanteet kasvattavat pelaajaa paljon.

– Hän nappaa tilastopaperit käteensä ennen peliä – ja kuten kaikki pelaajat tekevät, hän katsoo ja näkee saman maalimäärän itsellään ja joukkueensa maalivahdeilla.

Tilanne ei ole helppo. Negatiivinen lumipallo on vaikea pysäyttää varsinkin alkusyksystä. Ferraro uskoo rentouden löytyvän väkisin, kun jaksaa painaa peli kerrallaan.

– On vaikea tajuta, miten tuollainen alkaa stressata. Ja mitä enemmän stressaa, sitä enemmän alkaa huijata. Mitä enemmän huijaa, sitä huonommaksi peli menee, Ferraro lisää.

Ferraron kommenteista uutisoi Suomessa ensimmäisenä SuomiKiekko-sivusto.