HELSINKI. Ruotsin Johan Ryno odottaa innolla Suomen kohtaamista lauantaina.

Färjestad BK:n 31-vuotias hyökkääjä on ollut tyytyväinen Tre Kronorin alkuun Karjala-turnauksessa. Joukkue nappasi jo toisen voittonsa perjantaina, kun se kaatoi Kanadan puhtaasti 2-0.

Lauantaina edessä on vielä kovempi haaste. Ryno odottaa Suomen tulevan kovaa odotettuun vääntöön.

– Siitä tulee hauska peli. Areena täyttyy ihmisistä, joten tunnelma on varmasti katossa. Odotan hyvää kiekkoiltaa, Ryno summaa Leijonat.comille.

Virtanen kuriin!

191-senttinen hyökkääjä tuntee Leijonista yhden pakin poikkeuksellisen hyvin. Jesse Virtanen on noussut heti alkukaudesta SHL-ryhmän kärkipakiksi.

Tehot 5+5 nostavat Virtasen SHL:n pakkien tehopörssin kärkisijoille. Ryno kehuu joukkueen tulokasta, joka on löytänyt heti huippuvireen.

– Jesse on tehnyt todella hyvää työtä. Hän on loistava pelaaja kiekon kanssa – hän löytää meitä hyökkääjiä hyvin syötöillään ja avauksillaan. Sen ohella hän tuo paljon osaamista ylivoimallemme.

Maajoukkueessa tilanne muuttuu. Ryno naureskelee suomalaisen olevan vaarallinen pelaaja Tre Kronorin kannalta.

– Hän on todella taitava pelaaja. Meidän täytyy pitää häntä silmällä nyt!

Ryno on saanut itsekin nauttia Virtasen kanssa pelaamisesta. Tre Kronor –hyökkääjä kehuu suomalaisen hyppyä uuteen seuraan. Virtasen hyppyä ovat helpottaneet suomalaiset Ilari Melart sekä Niklas Fogström.

– Hän on hiljainen kaveri. Mutta uskon, että hän on sopeutunut hyvin joukkueeseen ja uuteen sarjaan. Hänellä on onneksi myös suomalaista seuraa – olen ymmärtänyt, että he viihtyvät Karlstadissa.

Virtanen ja Ryno iskevät yhteen, kun Suomi ja Ruotsi kohtaavat lauantaina klo 17.30 alkaen.