HELSINKI. Leijonien maalilla torjunut Eero Kilpeläinen oli elementissään, kun Leijonat kaatoi sunnuntai-illan trillerissä Kanadan maalein 4-3.

Vaikka alku oli vaikea ensimmäisen kiekon mentyä suomalaisvahdin selän taakse, pystyi Kilpeläinen ottamaan varsinkin kolmannessa erässä usean tärkeän torjunnan. Voitto toi vahdin suupieliin leveän hymyn. Se oli maukas lisäbonus isänpäivälle.

– Perhe oli katsomassa peliä, kuten myös omat vanhempani. Ja saimme taisteltua kovasta pelistä voiton. Sain aiemmin tänään jo mukavia lahjoja, mutta tämä oli hieno lisä siihen, Kilpeläinen virnisti Leijonat.comille.

Juhlapäivä sai siis arvoisensa kruunun. Kilpeläinen kertoi nauttineensa ensimmäisestä maaottelustaan pitkään aikaan. Torjuja edusti Leijonia viimeksi kaudella 2015-16.

– Kausi Ruotsissa on mennyt hyvin. Sen myötä oli mukava piristysruiske hypätä Leijonien matkaan. Tämä on olympiavuosi, joten kaikki ovat innoissaan näistä peleistä.

18-vuotiaat ihmepojat

32-vuotiaan Kilpeläisen ohella Leijonien sankareiksi nousi Kanada-pelissä kaksi 18-vuotiasta kiekkolupausta.

Eeli Tolvanen ja Miro Heiskanen varastivat shown komeassa voitossa. Leijonavahti kertoi ihastelleensa kahden nuorukaisen tekemistä maalilta käsin.

– Taitotasot ovat kovat, mutta ei heitä myöskään paljon huimaa. Molemmat ovat tulleet upealla tavalla A-maajoukkueeseen, Kilpeläinen kehui.

– Kuten kaukalossa näkee, molemmat iskevät kovaa tahtia maaleja. Sitä on mukava seurata, hienoa peliä myös muuten.

Varsinkin Tolvasen veto on herättänyt ihastusta. Kilpeläinen ei itse viikon aikana joutunut kohtaamaan Leijonien matkassa nuorukaisen vetoa kovin usein. Vahti kiittelee pilke silmäkulmassa, ettei maajoukkue ehtinyt treenata liian monta kertaa.

– Mutta kyllä se aika hienosti näyttää lähtevän, Kilpeläinen muotoili leveä hymy kasvoillaan.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo