Viva Las Vegas!

Vanha humoristinen huudahdus on tullut tutuksi NHL-tulokas Vegas Golden Knightsin alkukauden otteita seuratessa. Harva osasi odottaa tulokasjoukkueelta ensimmäisenä syksynä vielä mitään.

Muukalaislegioona on laittanut kuitenkin tuulemaan. ”Kultaiset ritarit” ovat napsineet pisteitä syksyn mittaan kovaa tahtia: samalla joukkue on onnistunut heti avauskierroksista lähtien nappaamaan isoja päänahkoja sarjassa.

Voittoja voi pitää tärkeinä. Vegasin joukkue on koostunut pitkälti muiden seurojen ”hylkiöistä”.

– Kyllä periaatteessa, joukkueen suomalaistaituri Erik Haula kommentoi NordicBetin haastattelussa.

Haula itse on noussut heti syksystä isoon rooliin tulokasjoukkueessa. Suomalainen hehkuttaa tuoreen ryhmän ilmapiiriä. Voittojen ja yllätyksien takaa löytyy psykologisesti yllättäviä vahvuuksia.

– Kaikilla on jotain todistettavaa. Kaikilla on kova halu voittaa. Se tekee meidän joukkueesta hyvän. Kaikki jätkät, ketä me ollaan otettu tähän joukkueeseen, tulee eri paikoista. Jotkut tulee paikoista, missä ei ole ollut paljoa voittamisen kulttuuria. Ja sitten on jätkiä, jotka ovat voittaneet kolme Stanley Cupia. Se intohimo, mikä tässä huoneessa on, se kokemus ja se sekoitus pelaajia ja heidän kokemuksiaan, mikä meillä on, on hyvä sekoitus, Haula ynnää.

Pudotuspelipaikka mielessä

Haula painottaa seuran tähtäävän kunniahimoisesti heti debyyttikaudellaan NHL:n pudotuspeleihin. Pelkästään sinne pääsy olisi sensaatiomainen temppu.

– Joka kauden haaste on se, ettei tule lamakausia. Tiedän omista kokemuksista, että meillä oli Minnesotan kanssa aina jotain sellaista. Meidän tavoite on se, ettei edes tule mitään sellaista. Koko ajan pyritään taistelemaan playoff-paikasta, koko ajan yritetään olla siinä kuplassa mukana. Se on tämän jengin tavoite.

Haula itse on päässyt hyvään lentoon NHL:ssä. Siitä kertoo jo pistesaldo: 13 pelin jälkeen tilillä on tehot 5+4=9. Tällä menolla 34 pisteen oma NHL-ennätys on pian paperia.

Hyökkääjä kiittelee omaa rooliaan. Tulokasjoukkueessa jokaisella pelaajalla on realistinen sauma näyttää kyntensä.

– Meillä on tiivis joukkue. Meillä ei ole mitään suuria supertähtiä, tai mitään. Me vain kaikki pelataan toisillemme, Haula kiteyttää.

Lähde: NordicBet