Suomalaislegenda Teemu Selänne kantoi urallaan pelipaidassa legendaarista pelinumeroaan 8, jonka sekä NHL-seura Anaheim Ducks että Suomen maajoukkue ovat jäädyttäneet.

Osa saattaa kuitenkin muistaa Selänteen alkuperäisen pelinumeron NHL:ssä, kun hän saapui Winnipeg Jetsiin 22-vuotiaana kaudella 1992-93.

Nuorelle suomalaispyssylle lätkäistiin selkään numero 13, joka selässään hän paukutti historialliset 76 maalia tulokaskaudellaan.

Mutta mikä sai Selänteen vaihtamaan seuraavalla kaudella pelinumeronsa 13 ikoniseen numeroon 8?

Selänteen kanssa tulokaskaudella Jetsissä pelanneella NHL-legendalla ja myöhemmin suomalaiskiekkoilijan päävalmentajana Ducksissa toimineella Randy Carlylella on ennenkuulumatonta tietoa Selänteen pelinumeron tarinasta.

Yli 1000 NHL-ottelua tahkonnut Carlyle piti uransa viimeisellä NHL-kaudella (1992-93) selässään juuri pelinumeroa 8, jota nuori Selänne himoitsi.

Jetsin ikänestori Carlyle ja tulokas Selänne pääsivät kuitenkin kauden lopussa yhteisymmärrykseen pelinumerosta 8.

– Kaikki eivät varmaan tienneet sitä, että Selänteen tulokaskausi oli minun viimeinen kauteni NHL:ssä. Hän on vieläkin minulle paljon rahaa velkaa siitä, kun hän otti pelinumeroni 8, jota hän on pitänyt urallaan päällään ylpeästi, Carlyle paljasti Fox Sportsille.

61-vuotias Ducks-luotsi huutelee vieläkin huumorimielessä Selänteen velkojen perään.

– Kun hän tuli NHL:ään, hänen pelinumeronsa oli 13 ja minun oli 8. Hänen piti maksaa siitä minulle, mutta en ole vieläkään saanut rahojani häneltä, Carlyle vitsaili.