Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov pelaa ensi yönä Toronto Maple Leafsia vastaan Suomen aikaan kello 02 alkavassa ottelussa.

Barkov on aloittanut kauden huikealla tavalla ja hän johtaa kaikkien NHL:n suomalaispelaajien pistepörssiä näytöstyyliin 21 tehopisteellään (6+15).

Barkovilta löytyy myös melkoisen yllättävä tilasto, kun 22-vuotias taituri johtaa kaikkia NHL:n hyökkääjiä ottelua kohden laskettavassa peliaikatilastossa 22 minuutillaan ja 47 sekunnillaan.

Seuraavana peliaikatilastossa on Los Angeles Kingsin tähtisentteri Anze Kopitar, jolla on kasassa 22 minuuttia ja 17 sekuntia peliaikaa ottelua kohden.

”Takiainen” Barkovin päänvaivana

Barkov saa ensi yönä vastaansa Maple Leafsin NHL-tähden Nazem Kadrin, joka pelaa uransa parasta kauttaan.

– Vau, 23 minuuttia, ihan oikeasti? Tuo on syvältä! Kadri hämmästeli Barkovin peliaikaa ennen Panthers-ottelua pidetyssä lehdistötilaisuudessa Toronto Sun -lehdelle.

Takiaismainen Kadri tulee todennäköisesti pelaamaan ensi yön ottelussa Barkovin ykköskenttää vastaan niin paljon, kuin vain pystyy.

Kanadalaispelurin keskimääräinen peliaika on tällä kaudella ollut vain 16 minuuttia ja 11 sekuntia, joten suomalaistaituri pääsee varmasti ajoittain irti ilman puolustusekspertin tiukkaa vartiointia.

Kadri näkee Barkovin hurjassa peliajassa negatiivisia puolia.

– Haluat paljon peliaikaa, mutta jos pelaat 23 minuuttia ottelua kohden 82 NHL-ottelun ajan, sen täytyy kuluttaa sinua jokaisen vihellyksen jälkeen, Kadri sanoo.

– Barkov on loistava pelaaja ja haluat hänet jäälle niin paljon, kuin vain mahdollista. Mutta sinun täytyy myös tarkkailla minuuttejasi, ja pitää huolta siitä, että kuntosi ei lopu. Silloin kun kuntosi loppuu, aivosi lopettaa työskentelyn, Kadri sanoo.