Salavat Julajev Ufan vaikeudet KHL:ssä jatkuvat.

KHL-jätti koki kitkerän tappion, kun Ak Bars Kazan haki pisteet Ufasta suvereenilla 5-0-voitolla. Tyly tappio vaikeutti entisestään suurseuran asemaa: joukkue on voittanut edellisestä viidestä pelistään vain yhden.

Koko kauden osalta tilastot ovat synkät: Salavat Julajev on voittanut syksyn mittaan 15 peliä. Tappioita on kertynyt jo 19 kappaletta.

Samalla Ufa on tippunut sarjassa jo pudotuspeliviivan tuntumaan. Seitsemäntenä oleva seura on enää kaksi pistettä edellä yhdeksäntenä olevaa Traktoria.

Valmennuksen asema huojuu

Päävalmentaja Erkka Westerlundin ja muun suomalaisvalmennuksen asema on huojunut venäläismedian mukaan jo tovin. BO Sport uutisoi jo maajoukkuetauolla, että seurajohto on joutunut pohtimaan valmennuksen tilannetta vaikean alkukauden jälkeen.

Suomalaisvalmennus on saanut mediassa silti vielä paljon tukea mediassa. Kiekkopomojen ohella moni kiekkotoimittaja on muistuttanut, että Westerlundin ja kumppanien ajama suuri muutos ei näy kaukalossa hetkessä.

Samalla Salavat Julajevin fanit ovat tottuneet pärjäämään sarjassa. Synkkä syksy huojuttaa väkisinkin valmennuksen asemaa.

Westerlundin ohella Ufan valmennuksessa toimivat Tomi Lämsä, Hannu Virta, Jarmo Koivisto ja Tomas Westerlund.