Kuten jääkiekon ystävät tietävät, ovat Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho olleet ilmiömäisessä iskussa viime aikoina. Kaksikko on iskenyt viidessä edellisessä pelissä yhteensä tehot 6+9=15.

Tulikuuma suomalaisduo on panoksellaan saanut aikaan sen, että Hurricanes on tällä kaudella oikeasti realistinen menestyjäehdokas.

Näitä asioita painottaa myös The Hockey News -sivusto.

Se kirjoittaa, että edellisien pelien aikana on tapahtunut jopa todellista taikuutta, ja että joukkue on nyt huippuluokkaa. Canes voi alkukauden näytöillä tosiaankin taistella paikasta aurinkoon, eli pudotuspeleihin.

Suomalaisten tähdittämä joukkueen ykkösketju, jota johtaa sentteri Eric Staal, on saanut kemiat kohtaamaan huikealla tavalla. On varma asia, että muut joukkueet joutuvat katselemaan videoita kyseisestä ketjusta ja sen tempuista.

Sivuston pointtien lisäksi on muistettava se, että ketjun herääminen kertoo jotain siitä, miten kovia pelimiehiä kyseiset taikurit ovat.

Etenkin ällistyttävällä tavalla kukkaan puhjennut Aho kamppaili alkukaudella suurien maalinteko-ongelmien kanssa, mutta nyt reppu on alkanut helisemään.

Teräväinen on joukkueensa tehokkain (8+13) ennen Ahoa (5+13). Staal puolestaan komppaa kolmantena hyvällä saldolla 7+9.

Jos suomalaisten ja Staalin iskukyky jatkuu ja joukkue yltää pudotuspeleihin, katkaisee Hurricanes uskomattoman pitkän kuivakautensa. Edellisen kerran se on edennyt runkosarjasta jatkoon nimittäin reilut kahdeksan vuotta sitten, keväällä 2009.