HPK:n Miro Karjalainen on määrätty kolmen ottelun pelikieltoon. Isokokoinen puolustaja taklasi lauantaina Jukureiden hyökkääjää Miika Roinetta huolimattomasti päähän ja sai jo ottelussa suihkukomennuksen.

Jo kolmatta kertaa tällä kaudella ottelusta suihkun puolelle lähetetyn Karjalaisen tilanteessa otettiin huomioon myös aiempi historia sääntöjen rikkomisessa, kertoo Liigan kurinpitodelegaatio päätöksessään.

– Delegaatio katsoo, että Karjalaisella on tilanteessa aikaa havainnoida Roineen peliasento ja näin ollen Karjalaisella on tilanteessa yksin vastuu siitä, ettei taklauksessa synny kontaktia taklattavan pelaajan päähän. Edellä mainitusta huolimatta Karjalainen suorittaa voimakkaan taklauksen siten, että taklauksen seurauksena tapahtuu voimakas kontakti Roineen päähän, Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja Sampo Liusjärvi kertoo päätöksessä.

Kolme ottelua on tuntuva pelikielto, mutta Liigassa on jaettu päähän kohdistuvista taklauksista yli kymmenen ottelun pelikieltoja, mikä jättää kysymyksen siitä, oliko Karjalaisen tuomio linjassa aiempien päätösten kanssa.

– Liigan kurinpitokäytännön mukaan tappelut eivät vaikuta pelitilannerikkeistä määrättävien pelikieltojen koventamisperusteena vaan tappelut arvioidaan omassa kategoriassaan. Karjalaisella on kurinpitohistoriaa yhden tappelun osalta kuluvalta kaudelta, joten Karjalaiselle nyt määrättävää rangaistusta ei ole aihetta ankaroittaa, päätöksessä perustellaan.

Katso Karjalaisen taklaus tästä linkistä!