Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkovia on pidetty monissa piireissä yhtenä NHL:n aliarvostetuimpana hyökkääjänä.

Barkovin lahjakkuus puolustuspäädyssä ja uskomaton pelin ymmärrys eivät näy 22-vuotiaan taiturin tilastoissa, joten hän ei saa aina sitä ansaitsemaansa kunniaa vähemmän lajia seuraavalta väestöltä.

Panthersin johtoryhmässä vanhempana neuvonantajan toimiva yli 1150 NHL-ottelun puolustajalegenda Chris Pronger kuitenkin arvostaa omissa papereissaan Barkovin jopa ällistyttävän korkealle.

– En valehtele nyt… Uskon aivan oikeasti, että hän on maailman viiden parhaan pelaajan joukossa, Pronger jysäytti mielipiteensä NHL Networkin SiriusXMNHL-radiokanavalla.

– Jotkut ihmiset saattavat nauraa minulle tästä väitteestä, mutta jos katsot päivittäin, mitä hän tekee jäällä ottelusta toiseen. Se miten hän luistelee ja dominoi peliä kaukalon molemmissa päissä – hän ei todellakaan pidä välipäiviä, kiekkolegenda hehkuttaa.

Barkov on pelannut tällä kaudella 27 ottelua tehoin 10+16=26. Taiturimainen hyökkääjä johtaa pisteillään näytöstyyliin kaikkien NHL:n suomalaisten pistepörssiä.