NHL-seura Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau on päätynyt melko radikaaliin ratkaisuun yrittäessään ratkaista joukkuetta viime aikoina vaivannutta tehottomuutta.

Boudreau on nimittäin erottanut erottamattomana pidetyn suomalaiskaksikon Mikko KoivuMikael Granlund!

The Athletic -julkaisu raportoi Wildia seuraavan toimittajan Michael Russon kirjoittamassa artikkelissa, että eilisissä harjoituksissa Koivu ja Granlund viilettivät eri ketjuissa.

– Heillä kummallakin on nyt melko kuiva kausi menossa. Ja kun tutkii numeroita, jotakin piti yrittää, Boudreau sanoi The Athleticissa.

Todellakin. Koivu on summannut 18 viime ottelussa pisteet 0+9. Viidessä viime pelissä Wildin ja Leijonien kapteeni ei ole saanut aikaan pistettäkään. Samalla viiden ottelun jaksolla Granlund on tehnyt yhden maalin. Ennen tätä Granlund takoi kuudessa pelissä pisteet 4+6=10.

Wild taas on tehnyt viidessä viime pelissään yhteensä 13 maalia ja voittanut noista peleistä yhden varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla.

– Uusien ketjukaverien vierellä pelaajat saavat uudenlaista näkökulmaa peliin. Ei se niin paha juttu heille ole, Boudreau kommentoi.

Granlund saanee ensi yönä Suomen aikaa pelattavassa vierasottelussa Anaheim Ducksia vastaan rinnalleen Eric Staalin ja Nino Niederreiterin. Koivu orkestroi todennäköisesti Jason Zuckerin ja Charlie Coylen keskellä.

The Athleticin mukaan Granlund ja Staal ovat pelanneet kahden viime vuoden aikana samassa ketjussa vain vähän yli yhden ottelun verran.

Granlund ei muutoksesta hätkähdä.

– Ketjumuutokset ovat osa jääkiekkoa. Nyt pelaan näiden pelaajien kanssa. Olen innoissani, Granlund sanoi.

– Staal on loistava ja erittäin nopea pelaaja. Hän venyttää nopeudellaan vastustajan puolustusta ja avaa siten tilaa ketjukavereilleen, Granlund miettii.

Koivun ja Granlundin ”erottamisesta” kertoi Suomessa ensin SuomiKiekko.com-sivusto.