Florida Panthersin maalilla vastuu on tällä kaudella jakautunut sillä tavalla, että James Reimer on pelannut 18 ottelua ja Roberto Luongo 15 mittelöä. Kahdessa pelissä on torjunut Antti Niemi, ylös nostetun Harri Säterin vyölle kamppailuita ei edelleenkään ole kertynyt.

Nyt suomalaistorjujan debyytti on edelleen lähempänä kuin aikoihin Luongon ollessa sairastuvalla.

Reimer on kuitenkin vienyt ykköstorjujan roolin toijalalaisen avatessa luukkua. Syy tähän on pantterien päävalmentaja Bob Boughnerin mukaan se, että Säteri on kokematon.

– (Harri) Säteri on laadukas maalivahti, mutta hänellä ei ole paljon kokemusta. Hän tietää, että hänen täytyy olla hyvä ja ottaa askelia, luotsi oli sanonut Sun-Sentinelille.

Niin. Onhan Säteri kokematon, kun vastuuta ei tipu.

Seuraavan stepin ottaminen olisi ansaittua, sillä suomalainen on torjunut esimerkiksi AHL:ssä reippaasti päälle sadassa ottelussa. Prosentitkin ovat kivunneet kausittain lähelle tai päälle 90:n. Selviä notkahduksia ei ole tullut.

Toisaalta, Panthersin on nyt pelattava varman päälle, ja ainakin viime aikoina Reimer on näyttänyt pystyvänsä tasaisuuteen.

Vaikka Reimer päästi Coloradoa vastaan taannoin peräti viisi maalia, luottaa Boughner häneen. Kanukki torjui tuon löylytyksen jälkeen peräkkäisten iltojen peleissä piittaamatta selkäsaunasta.

– Hän ymmärtää, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa, muutamien pinnojen päässä pudotuspelipaikasta olevan Panthersin Boughner latasi viitaten Reimeriin.

Säterin tilanne oli ainakin ennen tätä yötä ikävä debyytin suhteen, sillä Reimer nauttii luotosta.

Floridan kausi jatkuu yöllä, kun joukkue hakee revanssia Coloradosta. Joko nyt olisi suomalaistorjujan vuoro olla tolppien välissä?