Venäjä nollasi Leijonat – erikoinen ongelma piinaa Suomea ennen arvokisoja!

© Kuva: Ilari Isotalo

Isäntämaa Venäjä päätti Moskovan EHT-turnauksen kaatamalla Suomen numeroin 3-0 sunnuntaina. Vain yhden voiton ottaneen leijonalauman osalta turnaus jätti paljon kysymysmerkkejä ilmaan ennen ensi kevään arvoturnauksia, olympialaisia ja MM-kisoja.

Suomi nimittäin onnistui tekemään turnauksessa ainoastaan kuusi maalia, ja näistäkin neljä syntyi jääkiekon lilliputtimaa Etelä-Koreaa vastaan.

Esimerkiksi Karjala-turnauksessa Suomi oli iskussa iskemällä kymmenen maalia kolmessa pelissä, joten siinä mielessä tehottomuus on yllättävä ongelma. Vastassa tuolloin olivat Kanada, Ruotsi ja Venäjä.

Leijonille turnauksessa eniten maaleja teki jutun kuvassa oleva Sakari Manninen, joka osui kahdesti. Kahden pinnan miehiä olivat myös kaksi syöttöpistettä saalistaneet pakki Juuso Riikola ja hyökkääjä Mikael Ruohomaa.

Edit klo 19.38: Lisätty Karjala-turnaukseen viittaava lause.