Aleksander Barkov on ollut tällä kaudella NHL:ssä huikeissa liekeissä, sillä tasapaksun Florida Panthersin ykkössentteri on mättänyt 34 ottelussa peräti 32 pinnaa, ja noista 11 on ollut maaleja. Kun suomalaisen tehotilastokin on plussalla, voi kautta pitää onnistuneena.

Mutta vaikka keskushyökkääjä on saanut kehuja laajasti, on suomalainen lähettänyt kiitosta vastaavasti muille.

Nick (Bjugstad) on todella hyvä. Hän on kookas, hän on nopea ja liikuttaa kiekkoa hyvin, Barkov kehui laituriaan NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Suomalaistähden mukaan pelaaminen ykkösketjuun nousseen joukkuetoverin kanssa on yksiselitteisesti kivaa.

– Pidän pelaamisesta hänen kanssaan. Hän osaa kaiken muun lisäksi tehdä maaleja. Meidän täytyy vain antaa kiekko hänelle, ja hän kyllä upottaa sen verkkoon, Barkov arveli.

MM-pronssimitalisti on iskenyt tällä kaudella Barkovia vaisummat tehot, sillä pinnoja on kasassa toistaiseksi 9+8. Myös tehotilasto on asteen verran pakkasella. Kaikkia jenkin otteet eivät olekaan miellyttäneet aivan täysin.

– Bjugy pysyy ykkösketjussa ainakin jonkin aikaa. Hänellä on neljä-viisi paikkaa joka ilta, ja hänen tarvitsee vain käyttää ne hyväkseen, päävalmentaja Bob Boughner latasi.

Barkov, Bjugstad ja kumppanit pääsevät näyttämään kyntensä vielä kerran ennen joulupatojen ääreen siirtymistä. Panthers punnitsee Ottawa Senatorsin Suomen aikaa jouluaattoyönä kello 2 alkavassa mittelössä.