Liigassa on nähty syksyn mittaan paljon onnistujia myös tolppien välissä.

Varsinkin usea nuori vahti tuntuu ottaneen viime kaudesta isoja askelia eteenpäin. Tämä lupaa hyvää myös maajoukkuetta varten – Leijoniin riittää keväällä tunkua myös uuden sukupolven edustajista.

Leijonat.comin toimitus valitsee joulun kunniaksi alkukauden viisi parasta maalivahtia. Mukana on muutama yllättävä nimi – konkarit tuntuvat jääneen syksyllä pieneen rooliin Liigassa.

TOP5: Liigan parhaat maalivahdit

5. Frans Tuohimaa, SaiPa
– Alkukauden kenties suurin yllättäjä. Entinen lupaus on vastannut huutoon SaiPassa ja noussut ryminällä sarjan parhaiden vahtien joukkoon. Tuohimaan torjuntatyöskentelyä on tällä hetkellä kiva seurata.

4. Andreas Bernard, Ässät
– Ässien italialaisvahti on ollut isossa roolissa porilaisten upeassa syksyssä. Eleetön torjuja ei loista otsikoissa – otteet ovat silti illasta toiseen vakuuttavia. Sarjan parhaita ulkomaalaisvahteja – Bernard on kehittynyt vuosien aikana valtavasti.

3. Atte Engren, HIFK
– Leijonistakin tuttu huippuvahti on ollut alkukaudesta vakuuttava HIFK:n maalilla. Raumalaistorjuja palkittiin otteistaan joulun alla jatkosopimuksella. Tärkeä lenkki HIFK:lle myös jatkossa.

2. Kaapo Kähkönen, Lukko
– Nuori Lukko-vahti kuuluu syksyn ykkösvahteihin. Nuorten Leijonien kultasankari on väläyttelyt aiemminkin Liigassa – nyt torjuja tuntuu löytäneen kaivatun tasaisuuden otteisiinsa. Jatkuuko ura ensi syksynä rapakon takana?

1. Veini Vehviläinen, Kärpät
– Listan ykköseksi nousee Kärppien sensaatiovahti, joka on dominoinut sarjan tilastoja jokaisella osa-alueella. Vehviläisen potentiaalista on puhuttu pitkään – siirto Ouluun tuntuu vapauttaneen lopullisesti nuorukaisen. Kaikesta tekemisestä huokuu tällä hetkellä itsevarmuus.