Kuten kaikki hyvin muistavat, Patrik Laine ja Jesse Puljujärvi olivat avainhahmoja ja nousivat koko kansan lemmikeiksi, kun Suomi voitti kaksi vuotta sitten nuorten MM-kultaa kotikisoissa. Kaksikon välissä Suomen ja koko kisojen ykkösvitjassa viiletti kukapa muukaan kuin Sebastian Aho.

Koko kolmikko suuntasi maailmanmestaruutta seuranneeksi kaudeksi NHL:ään. Erityisesti Winnipeg Jetsin Laine takoi jo tulokaskaudellaan kovaa jälkeä, kun viime kauden 73 ottelussa syntyi tehot 36+28=64.

Edmonton Oilersin Puljujärvelle debyyttikausi rapakon takana oli vaikeampi: 28 ottelussa hän sai aikaan tehot 1+7=8.

Mutta harva on tullut ajatelleeksi, että Laine ja Puljujärvi lähtivät NHL:ään jopa poikkeuksellisen nuorina. Kumpikin vuonna 1998 syntynyt hyökkääjätähti voisi ikänsä puolesta pelata eilen käynnistyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa USA:n Buffalossa!

Laineen kohdalla kisapaikasta ei ole tarvinnut viime eikä tänä vuonna edes spekuloida, sillä nuori hyökkääjätähti on noussut Winnipeg Jetsin avainpelaajien joukkoon. Puljujärven kohdalla sen sijaan eläteltiin vuosi sitten toiveita tämän saamiseksi mukaan nuorten MM-karkeloihin. Tänä vuonna tuota vaihtoehtoa ei ole tiettävästi edes vakavasti harkittu.

Sen sijaan, että kaksikko tavoittelisi uransa toista nuorten MM-kultaa Leijona-paidassa, Laine ja Puljujärvi kohtaavat ensi yönä Winnipegissä.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Winnipeg on läntisessä konferenssissa viidentenä vain kaksi pistettä konferenssin kärkijoukkuetta Vegas Golden Knightsia perässä.

Edmonton taas on läntisessä konferenssissa kolmanneksi viimeisenä kerättyään 36 ottelusta yhtä monta pistettä. Oilers on kuitenkin konferenssin toiseksi kovakuntoisin joukkue voitettuaan edellisistä kymmenestä ottelustaan seitsemän. Winnipeg on vastaavalla ajanjaksolla voittanut vain kolme ottelua varsinaisella peliajalla.

Puljujärvi viilettää yön ottelussa Oilersin ykkösketjussa tähtisentteri Connor McDavidin sekä Milan Lucicin rinnalla.

Laine pelaa Jetsin kakkosessa tuttujen ketjukaverien Bryan Littlen ja Nikolaj Ehlersin rinnalla.

Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 03.00 yöllä.