Liigan pudotuspelipaikoista jo 17 pinnan päässä oleva Vaasan Sport tiedottaa nettisivuillaan, että se on tehnyt jatkosopimuksen kolmen avainpelaajansa kanssa. Tehokkaat hyökkääjät Aleksi Ainali ja Joel Kiviranta sekä voimahyökkääjä Erik Riska jatkavat länsirannikolla kauden 2019-20 loppuun.

– Jolle (Kiviranta) ja Aikku (Ainali) ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ja alkavat olla erittäin hyvää liigatasoa. He ovat jatkumoa meidän pelaajakehitykselle ja tulevaisuuden runkoa rakennetaan heidän varaan, Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä hehkutti seuran nettisivuilla.

Jämsä tietää, mistä puhuu. Viidettä kauttaan Liigassa pelaava Kiviranta on painanut vanhan piste-ennätyksensä romukoppaan, sillä tällä kaudella pisteitä on syntynyt jo 22 (12+10), kun viime kaudella niitä syntyi 21.

Myös toista kauttaan kotimaan pääsarjajäillä viilettävä syöttökone Ainali on tehnyt piste-ennätyksensä tehoilla 4+14=18. Viime kauden saldo oli 4+7=11.

Tehopelaajien jatkojen lisäksi myös Riskan pysyminen kotkapaidoissa miellytti Jämsää.

– Eki on seuran ja oman alueen pelaajana erittäin tärkeä palanen sekä kentällä että pukukopissa. Olemme erittäin tyytyväisiä näihin sopimuksiin ja ensi kauden joukkueen rakennus etenee aikataulussaan, Jämsä vakuutteli.

Sport on Liigassa nyt toiseksi viimeisenä, ja siis 17 pisteen päässä kymmenennestä sijasta. Kiriä jatkoon yrittävän vaasalaispoppoon kausi jatkuu keskiviikkona takavuosien hegemoniaottelulla KalPaa vastaan.