Kuten Leijonat.com eilen kertoi, hyökkääjä Mikael Kuronen ja Liiga-seura Ilves päätyivät nopealla aikataululla purkamaan kaksivuotisen sopimuksensa. Kurosen ilmoitettiin olevan heti valmis etsimään uutta seuraa.

Kauan Kuronen ei ehtinyt Hämeenkatua työttömänä mittailemaan, sillä jo tänään Ruotsin kakkostasolla HockeyAllsvenskanissa pelaava IK Oskarshamn kertoi hankkineensa Kurosen riveihinsä.

– Hän on nopea, maalintekovoimainen ja tasaisesti suorittava pelaaja molemmissa kenttäpäädyissä. Hän tekee kovasti töitä ja voi ottaa oikeastaan minkä tahansa roolin joukkueessa. Häntä voi käyttää sekä hyökkäys- että puolustuspelissä, yhtä lailla yli- kuin alivoimalla, IKO:n urheilujohtaja Per Kenttä luonnehti Kurosta seuran nettisivuilla julkaistussa uutisessa.

Kuronen, 25, itse kertoi olevansa innoissaan uudesta haasteesta.

– Tuntui jännittävältä haasteelta tulla tänne. Ensisijaisesti aion tehdä kovasti töitä, mutta toivon pystyväni auttamaan joukkuetta myös maaleilla, pisteillä ja taklauksilla. Tärkeintä on kuitenkin kääntää joukkueen trendi ja alkaa ottaa taas kolmen pisteen voittoja, Kuronen kommentoi.

IKO on HockeyAllsvenskanin sarjataulukossa yhdeksäntenä, tasapisteissä sijoilla 6–8 olevien joukkueiden kanssa. Kahdeksan parasta joukkuetta selviytyy pudotuspeleihin.

IKO julkisti tänään hankkineensa myös maalivathti Felix Sandströmin, 20.