[text-ad]Tervetuloa Leijonat.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö Liigan, NHL:n ja muiden huippuliigojen kohteisiin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.[/text-ad]

Pittsburgh-Detroit
Lauantaina 13.1 klo 20.00
NHL

Takavuosien loppuotteluiden taistelupari Pittsburgh ja Detroit kohtaavat lauantai-iltana parhaaseen katseluaikaan meille suomalaisille. Lähtökohdat ovat tällä kertaa erilaiset verrattuna vuosien takaisiin kohtaamisiin. Kumpi selviää ottelusta voittajana?

Kotijoukkue Pittsburghin kausi on sujunut koko kauden enemmän tai vähemmän vaikeasti. Joukkue on tällä hetkellä ulkona pudotuspelipaikasta, tosin vain pisteen päässä. Viimeiset viisi ottelua ovat sujuneet jo hieman paremmin, voittoja on näistä peleistä kolme kappaletta ja NY Islandersia ja Bostonia vastaan maalihanatkin aukesivat kunnolla. Hieman yllättäen joukkueen peli on nimenomaan sakannat hyökkäyssuuntaan, maalien teko ja pelien tappaminen on välillä ollut todella vaikeaa. Phil Kessel on joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies tehoilla 18+29, Sidney Crosby tulee toisena tehoilla 15+28.

Detroitilla ei kaiken järjen mukaan ole mitään asiaa tämän kauden pudotuspeleihin, sillä uudelleenrakennusta suorittava joukkue on jäänyt pudotuspeliviivasta jo seitsemän pistettä. Tämä ei ole kuitenkaa viime aikoina haitannut joukkueen peliä, sillä se on voittanut neljästi edellisessä viidessä ottelussaan. Voitoista huolimatta sama ongelma tältä kaudelta on näkynyt näissäkin otteluissa, maalinteon vaikeus. Vain 112 osumaa koko kaudella viimeistellyt Detroit hävisi alkukaudella otteluita tehottomaan viimeistelyyn. Nyt sille on annettu kiusaajan rooli, joka voi aika lailla paineitta kiusata muita joukkueita ja aihettaa muille valmentajille harmaita hiuksia. Dylan Larkin on joukkueensa tehokkain pistemies tehoilla 6+28.

[text-ad]🚨 Leijonat.comin lukijoille HUIPPUETU: in uusille asiakkaille tarjolla riskitön 20€ NHL-veto. Lunasta etusi TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Pittsburgh pääsee kotiotteluun ilman runkomiesten poissaoloja. Myöskään Detroitilla ei ole kokoonpanohuolia otteluun lähdettäessä.

Arvio

Pittsburgh joutuu pelaamaan paineiden alla, kaksi edellistä Stanley Cupia voittanut joukkue on tottunut voittamaan ja samaa vaativat fanitkin. Kaksi pitkälle kesään venynyttä kautta näkyy varmuudella jossain pisteessä, ja se piste on nyt. Muut joukkueet ovat tuoreempia ja pelaajat nälkäisempiä. Detroit on pelannut edelliset kierrokset paineettomasti ja hyvällä tasolla, kuntopuntarin kymmenentenä oleva joukkue voi aiheuttaa shokkitappioita vielä mille tahansa joukkueelle. Edellisestä viidestä keksinäisestä kohtaamisesta Detroit on vienyt peräti neljä ja Pittsburgh yhden jatkoaikavoiton. Molempien joukkueiden tuskaillessa maalinteon kanssa, ottelu voi mennä jatkoajalle. Luotetaan Detroitin jatkavan hyvää putkeaan Pittsburghia vastaan ja pelataan vierasmenestyksen kautta.

Pittsburgh-Detroit X2 (1.91)