Kuka vielä muistaa, että Minnesota Wildin ja Suomen A-maajoukkueen kapteenilla Mikko Koivulla oli viime vuoden lopulla pisteiden valossa hyvinkin synkkä jakso NHL:ssä?

Ei se mitään. Muistutetaan.

Koivu teki maalin NHL-ottelussa lokakuun 28. päivänä, ja seuraavan heti joulukuun 19. päivänä. Välissä Koivu pelasi käsittämättömät 24 ottelua tekemättä maalia.

No, ei Koivua koskaan varsinaisena maalilinkona ole totuttukaan tuntemaan. Mutta syöttöpisteitä turkulainen on yleensä kerännyt mukavaan tahtiin.

Marraskuun 25. päivä alkaneella jaksolla Koivu pelasi peräti neljätoista ottelua ja yli kuukauden saamatta tililleen ainuttakaan maalisyöttöä. Yli kuukauden! Mikko Koivu!

Vihdoin ensimmäisessä joulun jälkeen pelatussa ottelussa Dallasia vastaan Koivu sai myös syöttöpisteen.

Ja sitten alkoi tapahtua!

Joulun jälkeen Minnesota on pelannut kymmenen ottelua. Näistä vain kolmessa Koivu on jäänyt ilman pisteitä. Kapteenin kokonaissaldo näissä peleissä on 1+8 tehopistettä. Kuudessa viime ottelussa Koivu on jäänyt kiikareille vain kerran ja napsinut näissä pisteet 1+6. Kaiken lisäksi kaikissa neljässä viime ottelussa Koivu on syöttänyt yhden osuman kussakin.

Kuinka ollakaan, kymmenestä viime ottelustaan Minnesota on hävinnyt varsinaisella peliajalla vain kaksi – kaksi niistä peleistä, joissa Koivu ei tehnyt pistettäkään.

Viime yönä Koivu ja Mikael Granlund alustivat erittäin näyttävästi Jason Zuckerin viimeistelemän ylivoimamaalin todelliseen klap-klap-tyyliin. Vierailija Vancouver Canucks vei kuitenkin lopulta täydet pisteet mukanaan Kanadan länsirannikolle Brandon Sutterin 3–2-jatkoaikamaalilla.

Voittajien riveissä pelannut Markus Granlund ei saanut tehopisteitä.

Katso Koivun ja Granlundin järjestelemä upea ylivoimamaali tästä linkistä tai hidastettuna Wildin twitter-tilillä julkaistusta allaolevasta twiitistä.

Minnesota Wild

@mnwild
😱 What a pass, what a Finnish. #VANvsMIN