Nuorten maailmanmestari kuumassa vireessä AHL:ssä – kuuleeko Dallas?

© Kuva: Getty Images

Tammikuussa 2016 nuorten maailmanmestaruuden voittanut Roope Hintz on ollut hyvässä vireessä AHL-seura Texas Starsin riveissä. Viime yönä Suomen aikaan Hintz teki maalin, kun Texas kaatoi kotonaan San Jose Barracudan jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 3-2.

Kesällä 2015 Dallas Starsin varaama Hintz on osoittanut merkkejä taidoistaan AHL:ssä, ja hän onkin tehnyt kuudessa viime ottelussa komeat tehot 4+1. Miehen kokonaissaldo kauden 43 pelatusta ottelusta on 13+10.

Hintzin hieman vaisumpi alkukausi selittyy totuttelulla amerikkalaiseen kaukaloon ja peliin. Neljä viime kautta Suomessa viettäneenä Hinzillä oli aluksi hankaluuksia pelata pienemmässä kaukalossa. Siksi 21-vuotias hyökkääjä ei ollut vielä Dallasin valmennusjohdon mielestä valmis NHL:ään. Tämän kauden jälkeen Hintzillä on vielä kaksi vuotta jäljellä tulokassopimusta Dallasin kanssa.

Hintz pääsi pelaamaan Dallassa alkusyksyn harjoitusotteluissa. Tuolloin Hintz keräsi kuudesta ottelusta yhden maalin ja kaksi syöttöä.

AHL:n hyvistä peliesityksistä huolimatta Hintzin siirto Dallasiin tällä kaudella on epätodennäköistä. Hyvän hyökkäyskaluston keskellä ei ole toistaiseksi paikkaa nuorelle suomalaiselle, joten Hintzin pelit jatkunevat farmisarjassa kevään loppuun.

Texas Stars on tällä hetkellä Pacific-divisioonassa toisena ja AHL:ssä kahdeksantena.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.