Winnipeg Jetsin Paul Maurice toivoo, että tuoreet ketjumuutokset herättävät joukkueen ykkösketjuun uuteen lentoon.

Jets-valmentaja teki ennen perjantaiyön Anaheim Ducks -peliä yllättävän muutoksen: Patrik Laine ja Blake Wheeler saavat rinnalleen nuoren tulokkaan, kun Jack Roslovic hyppää kahden NHL-tähden rinnalle (lue uutinen).

Urallaan aiemmin kahdeksan peliä Jetsissä pelannut 20-vuotias kiekkotaituri ei ole avannut vielä pistetiliään NHL:ssä. Maurice uskoo yllätysnimen tuovan tärkeää vauhtia ykkösketjuun.

Nuorukainen pääsi pelaamaan jo muutaman vaihdon ykkösketjun kanssa San Jose Sharks -pelin loppuhetkillä.

– Mielestäni tuo ketju on lakannut liikkumasta erityisen hyvin. Mielestäni Roslovic on tehnyt paljon hyviä juttuja nopeutensa kanssa. Ja kun hän hyppäsi ketjuun, he saivat tilastoihinsa aikaa hyökkäyspäässä. Se on vähentynyt heillä (Jetsin ykkösketjulla), Maurice ynnää seuran sivuilla.

Aiemmin ketjussa pelannut Kyle Connor siirtyy Jetsin hierarkiassa nelosketjuun. Valmennus uskoo, että muutos piristää myös Laineen ja Wheelerin peliä.

Kolmikosta Laine on kerännyt edellisissä viidessä pelit tehot 2+0. Tehoja tärkeämpää on tapa, jolla ykkösketju on pelannut. Maurice uskoo Roslovicin auttavan koko ketjun tekemistä.

– He pelasivat muutaman pelin, jossa he eivät ole saaneet kiekkoa kunnolla hyökkäyspäähän. Uskon, että Roslovic pystyy auttamaan heitä siinä. Pidän hänen pelistään, Maurice kiteyttää.

Kolmikko on yhdessä, kun Jets kohtaa perjantaiaamuna Anaheim Ducksin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 05.00.