Farmisarja AHL:ssä kauden aloittanut suomalainen maalivahti Harri Säteri on saanut loistavan mahdollisuuden vakuuttaa Florida Panthersin seurajohto, kun NHL-seuran ykköstorjujat Roberto Luongo ja James Reimer ovat molemmat loukkaantumisten takia pitkään sivussa.

Seura tiedotti tiistaina, että Reimer on hoidettavana vähintään kahden viikon ajan. Maalivahti oli aikaisemmin satuttanut nivusensa, mutta loukkaantumisen vakavuudesta ei aiemmin annettu tietoa. Luongo on ollut tällä kaudella useasti poissa kokoonpanosta. Tällä hetkellä mies kärsii lonkkavaivoista, eikä hänen oleteta pelaavan enää tässä kuussa.

Viime yönä Suomen aikaan pelatussa ottelussa Washington Capitalsia vastaan torjunut Säteri joutui antautumaan neljästi, kun pantteripaidat hävisivät lukemin 4-2. Kiekkosateeseen joutunut maalivahti pysäytti yhteensä 42 laukausta.

Neljässä ottelussa peliaikaa Panttereissa saanut Säteri ei ole toistaiseksi onnistunut johdattamaan joukkuettaan voittoon. Vaihtoehdot kahden NHL-tason maalivahdin loukkaannuttua ovat kuitenkin vähissä, joten Säteri saanee vastuuta ja mahdollisuuksia jatkossakin. Viime yön ottelussa kakkosvahdin paikkaa piti 21-vuotias Samuel Montembeault, jolla NHL-kokemusta ei vielä ole.

Seuraavan kerran Florida pelaa vasta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun vastaan asettuu New York Islanders.