Kuten suomalaiset jääkiekon seuraajat tietävät, on Mikko Rantanen ollut valtavassa iskussa Colorado Avalanchen paidassa. Kun runkosarjakausi on hieman päälle puolen välin, arvioi NBC Sports joukkueiden pelaajien edesottamuksia erilaisissa kategorioissa.

Sivusto listasi Colorado Avalanchea käsitellessään 48 ottelussa tehot 17+30=47 (+3) takoneen Rantasen Avsin suurimmaksi yllättäjäksi.

– Mikko Rantanen on piste per peli -pelaaja. Nathan MacKinnonilla on läpimurtokausi, jota monet olivat odottaneet.

Kaksikko on ollut tosiaan tuhoisa, sillä Rantasen kanadalainen joukkuetoveri keikkuu lähellä jopa koko sarjan pistepörssin piikkiä. Liekehdinnästä huolimatta vieläkin olennaisemmaksi osaksi esimerkiksi taannoista hurjaa putkea nousi tähtivahti Jonathan Bernier.

– Mutta Jonathan Bernier on ollut olennainen osa viimeaikaista menestystä. Kymmenen pelin voittoputken aikana Bernier haali yhdeksän suoraa voittoa. Hän on torjunut 91,9 prosentin varmuudella, ja hän näyttää kauden 2013-14 Toronto Maple Leafsin Bernieriltä, sivuston jutussa painotettiin.

Tuolla kyseisellä kaudella Bernier torjui pikkumustia 55 ottelussa hurjasti 92,3 prosentin varmuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,68. Kanadalainen ei kuitenkaan päässyt nauttimaan pudotuspelien huumasta.

Nyt se on mahdollista esimerkiksi mainitun kolmikon mahdollisesti jatkaessa hurjaa iskukykyään.