Kuinka sopivaa!

Tänään vietettiin Pyeongchangin talviolympialaisten avajaisia. Tuskin on silkkaa sattumaa, että tänään tositoimiin palaa myös kaksi olympialaisissa meritoitunutta suomalaista jääkiekkovalmentajaa.

30 vuotta sitten, Calgaryssä 1988, Suomi saavutti jääkiekkohistoriansa ensimmäisen miesten arvokisamitalin. Pentti Matikainen juhli päävalmentajana Suomen historiallista hopeamitalia.

Kymmenen vuotta myöhemmin, Naganossa 1998, NHL-pelaajat olivat ensimmäisen kerran mukana olympialaisissa. Oli lähes sensaatio, että Jari Kurrin kentällä johtama Leijonat voitti noissa kisoissa pronssia kaadettuaan pronssiottelussa itsensä Wayne Gretzkyn tähdittämän Kanadan. Leijonien päävalmentajana toimi, ensimmäisessä arvoturnauksessaan, Hannu Aravirta.

Tänään nämä valmentajalegendat palaavat penkkien taakse Lahdessa. Pelicans ja HIFK kohtaavat liigaottelussa, mutta myös jo ennen tätä pelattavassa alumniottelussa. Aravirta luotsaa Pelicansin alumnimiehistöä, Matikainen on nimetty HIFK:n päävalmentajaksi.

Kaukalosta ja penkkien takaa ei muutenkaan puutu entisiä Leijonien tähtiä. HIFK:n joukkueenjohtajana toimii kiekkolegenda Hexi Riihiranta. Jäällä ”viilettävät” muiden muassa Erik Kakko, Erkki Mäkelä, Toni Koivunen ja Marko Jantunen Pelicansin nutussa sekä Iiro Järvi, Mika Kortelainen, Ari Vallin ja Roland Carlsson HIFK:n paidassa.

Katso alumniottelun kokoonpanot tästä linkistä.