Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Leo Komarovin nimi on pyörinyt tiuhaan kauppahuhuissa tämän kauden aikana.

Komarovista erityisen houkuttelevan kauppakohteen NHL-seuroille tekee se, että hänen neljän vuoden mittainen ja 11,8 miljoonan dollarin arvoinen sopimus päättyy tähän kauteen, joten hänestä saisi oivan väliaikaisen avun kevään tosipeleihin.

Sportsnetin toimittaja Chris Johnston paljasti sunnuntaina, että Maple Leafs ei ole neuvotellut kenenkään tähän kauteen sopimuksensa päättävän pelaajansa kanssa jatkosopimuksesta. Näihin pelaajiin kuuluu Komarovin lisäksi hyökkääjät James van Riemsdyk ja Tyler Bozak.

Johnsonin mukaan kaksi NHL-seuraa ovat tiedustelleet van Riemsdykin saatavuutta, mutta Maple Leafsin johto on päättänyt pitää 22 maalia tällä kaudella tykittäneen hyökkääjän itsellään sopimuksen päättymisestä huolimatta.

Toimittaja jatkoi, että van Riemsdyk ei suostu neuvottelemaan mahdolliseen jatkosopimukseen ”kotipaikka-alennusta”, joten sen takia Maple Leafs ei ole valmis vielä tarjoamaan isoa ja monivuotista sopimusta jenkkitähdelle.

Sportsnetin toinen toimittaja Nick Kypreos sanoi samassa tv-lähetyksessä, että Maple Leafs haluaa pitää kaikki kolme sopimuksensa tähän kauteen päättävää hyökkääjänsä mukana kauden loppuun asti, koska joukkue taistelee tosissaan paikoista pudotuspeleihin.